Dé website met alle Vughtse Koren

Het Vughts Mannenkoor

Op 25 februari 1917 werd in Vught de basis gelegd van het huidige Vughts Mannenkoor. Onder de naam ‘Werkmanskring’ werd het koor opgericht voor:

‘eenige afleiding in ons schoon, doch kleinzielig, futloos Vught’.

Dat zingen een mooie afleiding is valt niet te ontkennen en geldt nu, meer dan 100 jaar later, nog. Maar dat Vught kleinzielig en futloos is, zou je hier niet durven te herhalen. 

Het Vughts Mannenkoor is een koor dat volop in beweging is. Nieuw, modern repertoire heeft een vaste plek bij ons koor verworven, maar ook de klassieke mannenkoorzang laten wij niet aan ons voorbijgaan. 

Het is niet alleen verjonging in repertoire dat wij nastreven, ook in uitstraling willen wij verjongen. Dat alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Wilma van der Schoot.

Of je jong of oud bent: elke dinsdag op onze repetitieavond ben je welkom om eens vrijblijvend binnen te lopen; proef de sfeer en ga met ons werken aan het Vughts Mannenkoor 2.0.

Zingen is een bewezen perfecte manier om lekker op adem te komen om niet futloos te worden. Doe niet kleinzielig en kom lekker bij ons zingen.

Meer weten? Dat kan via onze website: www.vughtsmannenkoor.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Vughtse Koren

Ontwikkeld door Design'09