Dé website met alle Vughtse Koren

Smartlappenkoor Ut Ken Wé Leije

Het smartlappenkoor werd opgericht op 2 april 2008. Het idee werd geboren uit het gezelschap van de dames van het Helvoirts tennisteam.

Doordat ieder lid van het tennisteam vijf leden meebracht, ontstond er snel een behoorlijk koor. Onder leiding van de toenmalig dirigent Arjan Kooimans kwam er ook snel muzikale structuur in de club. Aanvankelijk was het echter wel wat tobben met de begeleidingsmuziek die slechts bestond uit een keyboard en CD’s.

Men was het er over eens: een accordeonist hoort er toch eigenlijk wel bij. Die werden er achtereenvolgens wel 3 gevonden. En dan gaat het voortvarend met het koor. Het repertoire groeide snel, maar ook het aantal leden breidde zich uit.

Op dit moment maken liefst 45 leden deel uit van het koor, onder muzikale begeleiding van een toetsenist, 2 accordeonisten en een heer die het slagwerk middels een wasbord bespeeld. Dit alles staat onder bezielende leiding van dirigent Henk van Onzenoord.

Het koor treedt gemiddeld één keer per maand naar buiten. Er wordt deelgenomen aan korenfestivals, uitwisselingen, optredens bij evenementen of in verzorgingstehuizen.
Smartlappenkoor “Ut Kan Wè Leije” presenteert zich met liefde en smart, maar vooral met heel veel plezier.

Repetities zijn op woensdagavond.

Wij repeteren één keer in de twee weken op de woensdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur, in de even weken, in het Helvoirthuis, Kloosterstraat 30 te Helvoirt.

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe leden vooral mannelijke zangtalenten zijn meer dan welkom!
Ook mensen die ons willen ondersteunen met accordeon of gitaar zijn van harte welkom 0m een keer te komen kijken bij ons

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Vughtse Koren

Ontwikkeld door Design'09