Dé website met alle Vughtse Koren


een korte achtergrondschets

Sinds de oprichting in 1993, heeft Musical Intermezzo zich ontwikkeld van een gelegenheidsgroep, ontstaan uit St. Musical Vught,  tot een volwaardige, kwalitatieve zanggroep. ‘We zijn allen amateurs met een professionele houding”. Muzikaal staan ze onder leiding van Ruud Verkoeijen, die ook op maat gemaakte vocalpartijen arrangeert. Zo heeft Musical Intermezzo een eigen geluid ontwikkeld. Musical Intermezzo ziet in elke gekozen nummer de uitdaging om dat naar hun eigen  hand te zetten. Het mooiste compliment is een prachtig applaus of een staande ovatie. Een bezoekster schreef in het gastenboek: “Nou, mijn complimenten! Ik ben 16 mei 2010 naar het optreden wezen kijken en wat heb ik genoten. Ik wist niet dat jullie zo professioneel konden zingen/performen. Wat een stemmen, WOW”.

Het repertoire is enorm breed. Van popclassics als Old and Wise, You on my mind, Rollin’in the deep, Dolly Dots, Africa tot aan recente liedjes zoals Home van Dotan en Birds van Anouk. Natuurlijk ontbreken ook de mooie kerstklassiekers niet in het repertoire. Inmiddels heeft Musical Intermezzo al bijna 100 reguliere optredens mogen verzorgen en 10 muziektheaterproducties op de planken gebracht in Theater de Speeldoos. 

‘Musical Intermezzo’ wil zich niet beperken tot één discipline. Van het opluisteren van een bedrijfsborrel of kerstmarkt tot het verzorgen van een avondvullend programma in het theater. Musical Intermezzo brengt een optreden op maat. Voor de theatrale, artistieke kant van de groep heeft de groep al mogen werken met regisseurs als Willemijn Smeets, Lieve van Tuijl en Netty Dielissen-van Duuren. De laatste productie in Full Colour (januari 2017) stond onder regie van Mary Ann Schonk-Meeuwsen. 

In december 2015 ontving ‘Musical Intermezzo’ de Vughtse Culturele prijs, een prijs die eens in de 3 jaar wordt uitgereikt aan een vereniging, stichting of persoon die zich meer dan verdienstelijk heeft gemaakt voor de Vughtse cultuur.  

In november 2018 bestond Musical Intermezzo 25 jaar. Een zilveren jubileum. Dit jubileum werd gevierd op 22, 23 en 24 maart 2019 in Theater de Speeldoos met hun 11 muziektheaterproductie ‘In Beeld’.

De site www.musicalintermezzo.nl laat  in woord, beeld en geluid  de groep van al haar facetten zien en is het bezoeken meer dan waard. Ook hebben ze een eigen youtube-kanaal: zanggroepVught/Musical Intermezzo. Hierop staan enorm veel fragmenten die een goed beeld geven van deze talentvolle, Vughtse zanggroep.

Musical Intermezzo bestaat uit Mieke Groen, Leonoor van den Heuvel, Suzanne van de Ven, Petra Kuijpers, Berit Tuhumury, Jenske van Berkel, Colette den Herder, Melan Weber, Kristel Staffhorst, Arie Goijaarts, Paul Metgod, Jean-Sébert van der Doelen, Geert-Jan van den Heuvel, Marcel Roozen  en Ruud Lichtenberg. 

Website: http://www.musicalintermezzo.nl
E-mail: info@musicalintermezzo.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Vughtse Koren

Ontwikkeld door Design'09